Brengt kinderen, professionals en game developers samen om:

Van elkaar te leren hoe we kinderen verleiden tot een duurzame verandering in beweeggedrag; 

Binnen één coherent systeem gebruikers in aanraking te brengen met verschillende beweegactiviteiten; 

Meer data te verkrijgen over het inactieve kind en haar (gebrek aan) motivatoren om te bewegen. 

In het huidige concept is het platform opgedeeld voor 3 stakeholders en is het bijbehorende dashboard daar op de volgende manier op afgestemd:

 

Voor de speler

Spelers hebben de mogelijkheid om in een appstore vorm keuzes te maken uit spellen die ze willen spelen. De spellen die er zijn, zijn verbonden aan het platform en sturen de data van oefeningen op naar het platform. De speler kan zorgeloos en met plezier de spellen spelen terwijl hij/zij ondertussen aan schema’s werkt. De spelers kunnen bijvoorbeeld schema’s hebben voor een week waarbij ze 100 stappen moeten zetten, of op woensdag minimaal 30 minuten moeten bewegen. Het platform registreert de gedane activiteiten van de applicaties en zorgt ervoor dat de data voor de speler wordt geüpdate op het platform. De speler moet wanneer zij dit kunnen, ook zelf schema’s kunnen aanmaken. Hiermee leren ze zelf reguleren en plannen.

Ze kunnen via het platform ook gericht vragen stellen aan professionals over de schema’s en eventueel over de oefeningen die ze moeten uitvoeren. Zo kunnen ze ondersteuning krijgen en onduidelijkheden ophelderen. De prestaties en statistieken worden voor de spelers overzichtelijk weergegeven en ook kunnen ze achievement krijgen en ratings geven aan de apps & games die ze spelen.

 

Voor de professionals

De zorg professional kan via het platform de doelgroep aansturen om meer te gaan bewegen. Door de chat functionaliteit kunnen ze contact houden met de doelgroep en door de schema’s kunnen ze oefeningen sturen en controleren of deze worden gedaan en behaald. De statistieken bieden een overzichtelijk beeld van de prestaties van de doelgroep en zo kan er snel worden ingegrepen als er iets niet goed gaat.

Door de chat functionaliteit kunnen ze gemakkelijk functionaliteiten aanvragen bij de ontwikkelaars van de games. Wanneer er een mogelijkheid voor een schema gewenst is, kan er snel een verzoek worden ingediend voor bijvoorbeeld de functionaliteit voor het bijhouden van de speeltijd.

 

Voor de Developer

Het platform moet gevuld worden met de spellen. Deze spellen worden verzorgd door ontwikkelaars. De ontwikkelaars kunnen de spellen koppelen aan de functionaliteiten van het platform. Zij bepalen welke data er verstuurd kan worden en dit beïnvloed de keuzes die er met de schema’s gemaakt kunnen worden in combinatie met de games. Als een game stappen ondersteund dan kunnen de spelers dit spel gebruiken om een schema doel voor het behalen van stappen te halen.

De professionals kunnen ook gemakkelijk de status van hun games zien in het platform. Ook kunnen ze de mogelijke achievements toevoegen omdat die gebasseerd zijn op gameplay keuzes. Zij kunnen de ratings zien die aan hun games worden gegeven zodat ze deze feedback kunnen verwerken in de ontwikkeling. Verder kunnen ze nog verzoeken van de professionals binnenkrijgen voor het toevoegen van extra functionaliteiten. Bijvoorbeeld de mogelijkheid om speelduur te meten en dus te kunnen gebruiken in de schema’s.

 

Contact

Verder is het platform en de vorm die het krijgt constant in ontwikkeling. Alle stappen gaan in nauw samenspraak van stakeholders in de vorm van potentiële afnemers en professionals.

Voor vragen of ideeën over het platform, neem dan gerust contact met ons op.